כאשר מדברים על תופעת הטנטרום היא בדרך כלל מקושרת להתנהגות של ילדים שלא מקבלים את שנאמר להם וחווים התקף זעם כזה או אחר. אפשר לומר שהטנטרום עצמו הוא כולל למגוון רחב של התנהגויות ויש פעמים או מצבים שבהם גם אנשים מבוגרים יכולים לחוות טנטרום ולהתנהג בצורה תקיפה. ההתקף יכול להיות פיזי או רגשי ובקרב החברה המושג ידוע ומוכר אך כל ביטוי חיצוני והתנהגותי של טנטרום ייחשב בדרך כלל כהתנהגות שלילית ולא רצויה. יש מי שיגיד שמי שחווה טנטרום בצורה מעשית חמורה שחורגת מהתנהגות חברתית מקובלת כנראה מתקשה לווסת רגשות או תחושות ולכן לא מבין עד הסוף את הסיטואציה שהוא נמצא בתוכה ועיקרון זה בהחלט יכול להיות נכון עבור ילדים במגוון רחב של גילאים. לא בכדי, כאמור, שהטנטרום מקושר בדרך כלל להתנהגות של ילדים ופעוטות.
טנטרום בקרב ילדים ופעוטות
כאמור, הטנטרום הוא התקף זעם וכאשר מדובר על ילדים ופעוטות בדרך כלל יגיע התקף זה כאשר הילד המדובר לא מרוצה או שבע רצון מאמירה שנאמרה כלפיו או מפעולה שבוצעה. יתכן והוא רוצה דבר מה ואינו מקבל – מה שיגרור בתורו את התקף הזעם. ההתקף יכול לבוא לידי ביטוי במגוון רחב של התנהגויות ופעולות – בכי עד כדי צרחות של ממש, הכאת קיר או רצפה וגם השתטחות של הילד על הרצפה וסירוב לקום ולהמשיך את השגרה. הורה שמרגיש שחסרים לו כלים להתמודדות נכונה עם טנטרום של מי מהילדים שלו יכול לפנות אל מטפל משפחתי מוסמך או כל דמות אחרת שהיא השראה בעיניו כמו אתר האינטרנט של אמא מאמנת. כך הוא יכול להיחשף למגוון רחב של דרכים, שיטות וכלים להרגיע את הילד ואפילו למנוע את התקף הזעם הבא. דרך ההתמודדות והמענה של ההורה תהיה קשורה גם להשקפת העולם ההורית שלו ולדרך שבה הוא מעוניין לנהל את החיים במשפחה שלו – המתנה עד יעבור זעם או חוסר פשרה ועצירה מיידית של ההתנהגות הלא רצויה.
התמודדות נכונה עם טנטרום
לדרך שבה ההורה יתמודד עם הטנטרום יש חשיבות גבוהה הן לביטחון ההורי שלו בעיני עצמו וכמובן לדרך שבה הילד או הפעוט שלו יראה ויחווה אותו. יש מגוון רחב של דרכים להתמודדות עם טנטרום והן תלויות באג'נדה החינוכית של ההורים ושל המבוגרים שמקיפים את הילד המדובר. כאשר לוקחים בחשבון שהדרך שבה ההורה מגיב יש בה כדי לגרום לילד להמשיך להתנהג כך או לחדול מהתנהגויות לא רצויות – הרי שצריך לבחון תגובות שונות וכך לראות וללמוד איזו מהן תהיה הכי נכונה ויעילה. חשוב להבין שכל הורה לפעמים צריך להתנסות בכמה תגובות או דרכי התמודדות וכך לבחור את זו שמתאימה לו ולאישיות שלו וזה גם מה שיסייע לילד שלו להבין את מקומו.