תקן בנייה ירוקה – חשוב לכל מבנה

תוכן עניינים

הטרנד של שמירה על איכות הסביבה כבר מזמן אינו מסתכם במחזור פחיות ובקבוקי משקה: הוא מתחיל לפרוץ לתחומים רבים, מתוך ראייה ארוכת טווח של שמירה על כדור הארץ והמשאבים שלו.
גם על ענף הבנייה הטרנד לא פסח. לשם כך, תוכנן בארץ תקן בנייה ירוקה, או בשמו השני – תקן 5281. תקן זה מגדיר את הוראות ותקני הבנייה הירוקה בישראל.
במסגרת התקן, הבניין החדש שנבנה מקבל ציון על היעילות האנרגטית שלו. בנוסף לכך, שם תמצאו באילו הנחיות יש לעמוד בכדי שהבניין ייחשב בתור בניין שנבנה תחת ההגדרות של בנייה ירוקה.
על הפרויקט לעמוד בפרמטרים רבים, כגון שימוש בחומרי בניה ייעודיים, מחזור כלל פסולת הבניין שהאתר מפיק, שימוש במים אפורים, רמת בידוד גבוהה ועוד. לבסוף, מגיע בוחן מטעם משרד הבינוי והשיכון, כדי לראות שעמדנו בכל הפרמטרים.

תקן בנייה ירוקה

תקן בנייה ירוקה או בנייה רגילה – מה יותר זול?

בעבר, כל אותם אלמנטים שחייבו את הבנייה הירוקה הוסיפו עלות גבוהה למדיי לכל מ״ר של בנייה. אולם כיום, רוב החומרים והתקנים, כגון קיר מסך וכו', הפכו לסטנדרט בבניינים חדשים. על כן, הפרשי העלויות הפכו לכמעט לא משמעותיים. כמו כן, אם מסתכלים לטווח הארוך, ההפרש שבין העלות של בנייה ירוקה לבין העלות של בנייה רגילה זניח עד כדי כך, שתחזירו את ההשקעה שלכם באמצעות החיסכון בצריכת החשמל על פני שש שנים.

אז נכון, בשורה התחתונה, עלות בנייה ירוקה מעט יותר יקרה, אך עלינו להסתכל לטווח הארוך ולהשקיע עוד כמה עשרות אלפי שקלים כדי שנוכל בעתיד לחסוך הרבה מאוד כסף בחשמל. אך מעבר לכך, שנוכל לשמור על כדור הארץ ועל המשאבים שלו כדי שכולנו נוכל לחיות פה זמן רב יותר.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: