פעילות יתר של שלפוחית השתן – ממה היא נוצרת?

תוכן עניינים

פעילות יתר של שלפוחית השתן היא תופעה רפואית מוכרת מאוד, כזו שמופיעה אצל אנשים רבים במהלך חייהם. פעילות יתרה של שלפוחית השתן, עשויה להוביל למספר השלכות שונות, ביניהן – דחף עז וקיצוני להטיל שתן, דליפה של שתן, וכיוצא בזאת. על אף שהדבר יוצר מבוכה רבה אצל אנשים רבים שסובלים מפעילות יתר של שלפוחית השתן – מדובר על תופעה רפואית מאוד נפוצה, כזו שפשוט לא מדברים עליה מספיק. בשורות הקרובות, ריכזנו לכם מידע נוסף ורלוונטי על פעילות יתר של שלפוחית השתן.

מה הם הסימפטומים השונים להופעה של פעילות יתרה של שלפוחית השתן?

הדבר המרכזי ביותר שחווים כאשר מתמודדים עם פעילות יתר של שלפוחית השתן זה כמובן דחף פתאומי ועז ממש לרוקן את השתן שנאגר בגוף. להלן עוד מספר סימפטומים:

  • צורך לתת שתן מעל לפעמיים במהלך שינה
  • דימום בשתן חל לעתים קרובות
  • דליפה של שתן בצורה בלתי רצויה ופתאומית
  • מתן של שתן מעל לשמונה פעמים במהלך יום בצורה רצויה ובצורה מודעת

מה הן הסיבות השונות להופעה של פעילות יתרה של שלפוחית השתן?

אין סיבה אחת להופעה של פעילות יתרה של שלפוחית השתן. ככלל, מערכת השתן אצל בני אדם, ובעיקר אצל נשים, היא מערכת מורכבת למדי, כזו שמורכבת מתת חלקים ואיברים רבים. מי שאחראי על אבחון ועל טיפול במקרים של פעילות יתרה במערכת השתן, הוא כמובן אורולוג מומחה. אורולוג, יוכל לבדוק את הבעיות השונות שלכם במערכת השתן בצורה מעמיקה, ובהתאם לבדיקה, יתאים עבורכם את שיטת הטיפול ואת אופי הטיפול, במטרה לסייע ולטפל במצבים של פעילות יתר של שלפוחית השתן.

איך ניתן לטפל?

הכל מאוד תלוי במורכבות הבעיה, האם מדובר בבעיה אקוטית, כרונית או נקודתית. אחרי שמאבחנים את הבעיה באופן מדוייק ומקצועי ויחד עם זאת, בודקים את כל הנושא של הגורמים לבעיה, שכן כאמור הדבר יכול לנבוע מכל מיני סיבות, קל יותר לטפל בבעיה. יש מצבים בהם יתאים טיפול תרופתי, יש מצבים בהם יתאים בכלל טיפול התנהגותי, שכן מדובר במשהו פסיכולוגי, שגורם לנו לגשת לשירותים בכל פעם שאנחנו מרגישים קצת לחץ אבל בתכלס אנחנו יכולים להתאפק עוד. יש גם מצבים שבהם נדרש אימון כלומר תרגילים פיזיותרפיסטיים לאזור של רצפת האגן והשרירים שנחלשים שם בתהליכים כמו הריון, לידה, זקנה וכדומה. לעתים במקרים קיצוניים צריך בכלל ניתוח וגם כאן יש המון אפשרויות וכל מיני תהליכים כירורגיים שיכולים להקל על הבעיה, אבל כמו בכל ניתוח חשוב להכיר את הסיכונים הכרוכים בכך. לפעמים גם הרפואה המשלימה יכולה לעזור וטיפולי מגע, טיפולי דיקור, ביופידבק יכולים גם כן לעזור ולהקל במצבים של פעילות יתר של השלפוחית.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: