מעבר דירה – כיצד להיערך היטב? 

תוכן עניינים

מעבר דירה הוא דבר מורכב מהיבטים רבים. כחלק מכך, הצורך להעביר את הפריטים השונים מדירה לדירה הוא "פרויקט" לא קטן בפני עצמו. זאת, לצד ניקוי הדירה החדשה, סידור הפריטים השונים בתוכה, מנהלות שונות כמו עדכון כתובתכם למכתבים, הסתגלות למקום החדש ועוד. הסכנה העיקרית השוכנת בעת העברת דירה היא פגיעה ברהיטים ובחפצים שבירים ויקרי ערך. כיצד תפשטו ותאיצו, את המטלה המורכבת של המעבר?  

 

מול המובילים

תוכלו להקל על עצמכם בתהליך העברת הדירה, אם תיישמו את הטיפים הבאים לגבי המובילים:

  • לבחור היטב – אם מדובר למשל על הובלות בירושלים, סביר שתעמדו בפני מבחר בעלי מקצוע לא קטן. לכן, צריך לפני הכל לבחור במובילים ותרצו שהם יהיו איכותיים ומנוסים.
  • לוודא שיש ביטוח – חשוב שלמובילים יהיה ביטוח רכוש במעבר (מכונה גם בשם ביטוח "סחורה בהעברה") כך שבמקרה ויעשה נזק לרכוש, במרבית המקרים הנזק יהיה מכוסה. כמובן שכדאי לבדוק את פוליסת הביטוח ולהבין מה בדיוק היא כוללת. 
  • שיבואו לראות את המקום – חשוב שהמובילים יגיעו לראות את המקום, בכדי לתת לכם הצעת מחיר מדויקת ככל הניתן. המובילים מתעקשים שאפשר לסכם גם בלי זה? אז כדאי לעבור למוביל הבא. אחרת, סביר למדי שתהיינה "הפתעות" ברגע האחרון, שידרשו תוספת תשלום. כמובן שמהצד שלכם, עדיף לא לחסוך בפרטים ולתאר בדיוק מה נדרש בעת העברת הדירה. במידה וישנם חפצים גדולים או שבירים או כל חפץ שנדרשת מיומנות מיוחדת עבור הובלתו, כמובן שזה עלול לייקר את תהליך ההובלה ולכן כדאי לוודא שסוג העבודה ברור לשני הצדדים.
  • לסכם הכל מראש – למניעת אי הבנות, חשוב לתאם את כל הפרטים הקטנים מראש ובהקפדה: כתובות, מספרי טלפון, תאריך ושעת מעבר. כמו כן, יש לבסוף לחתום על הסכם כתוב, עם כל הפרטים הבסיסיים. כך ניתן יהיה למנוע אי הבנה משני הצדדים מכיוון שהכל בכתב ולא סוכמו דברים בעל פה הנתונים לפרשנות של אחד הצדדים.

מעבר דירה

בהיערכות לקראת מעבר דירה 

מעבר לכך, תוכלו לזרז את המעבר באמצעות היערכות אליו מראש, כך:

  • קופסאות וחומרי אריזה – להכין מוקדם ככל הניתן את מה שדרוש לאריזה. בין אם זה מחברת ההובלה או ממקור אחר. קרטונים למעבר דירה, לדוגמא, כדאי לרכוש קרטונים חדשים במיוחד בעת אריזת פריטים עדינים כמו ביגוד, שמיכות נעליים וכו׳ על מנת להימנע נזק של חרקים, לכלוך או כימיקלים שונים.
  • לארוז חכם – השקעת זמן באריזה חכמה, תחסוך לכם בהמשך. בין השאר, כדאי לזכור את הטיפים הבאים: חפצים כבדים לשים בתחתית הקרטון. היכן שמתאפשר, לשים חפץ אחד בתוך השני. כמו כן, רצוי לסמן על הקופסאות את צידן העליון ואפילו לרשום את התכולה. 
  • לא לקחת סיכונים – מה שאתם לא בטוחים לגבי העברתו על ידי המובילים, העבירו לבד ברכב שלכם. כמובן, במידה וזה אפשרי. אם זה מחשב אישי, ניירת חשובה בקלסרים, אקווריום או אוסף סחלבים נדירים.    
  • להיערך למצב הביניים – מצב הביניים של המעבר עצמו, פירושו שחלק ניכר מהדברים אליהם אתם רגילים, לא יהיו היכן שאתם רגילים למצוא אותם. הם יהיו אי שם בתוך קופסה, כזו או אחרת. לכן חשוב לשים בצד מראש, בהישג יד, כל דבר שבוודאות תזדקקו לו.  
  • לוודא הכל מראש – למשל, לא להניח שיהיה למשאית המובילים היכן לחנות, אלא לוודא לפני הגעתם שכך המצב. את הווטסאפ של המוביל יש לכם, אבל האם זכרתם להטעין את הסמארטפון? דברים קטנים, עושים לפעמים הבדל גדול. 
מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: