על הולוגרמה מציאות מדומה ומה שביניהם

תוכן עניינים

הן פרצו לחיינו כבר לפני שנים רבות דרך עולם הסרטים והמדע הבדיוני בסרט ”מלחמה הכוכבים“, בו הנסיכה לאה התחילה לרחף בתורה הולוגרמה ומאז הטכנולוגיה הזו רק החלה להתפתח עוד ועוד. מדובר ביצירה תחת מימדית אותה מייצרים בתהליך מיוחד שנקרא הולוגרפיה. בהולוגרמות נעשים כל מיני שימושים בתחום הקולנוע והאומנות, במטרה להחיות מפורסמים שכבר לא נמצאים איתנו ואפילו בכדי ליצור דיאלוגים מעניינים של כל מיני דמויות, חלקן מוכרות חלקן פחות.

 

פיתוח תכנות ותלת מימד

כיום יש חברות טכנולוגיות פורצות דרך שמשלבות בין עולם ההולגרמות והתלת מימד לבין העולם של מציאות מדומה, מציאות רבודה ומציאות משולבת.  ניתן לשלב אמצעים נוספים בפיתוחים וסרטונים כמו סיורים וירטואלים המצלמים באפקט של 360 מעלות, הפקה של סרטוני אנימציה ועוד. הטכנולוגיות האלה מאפשרות בעצם לייצר פרזנטציות, משחקים, לומדות ועוד מגוון של פתרונות הנגשה בעזרת מציאות שהיא חדשה לגמרי. משהו שעדיין לא נראה כאן. בנוסף, השילוב של הטכנולוגיות הללו מאפשר לנו לראות איך פרויקט, מיזם או מוצר אותו אנו מפתחים ייראה בעתיד ואפילו לתכנן אותו באופן הרבה יותר מדוייק. העולם הזה של הדמיות ותלת מימד לצד הולוגרמות ומציאות מדומה נכנס כמעט לכל תחום בחיינו כמו רפואה וטיפולים, חינוך, תיירות, מדע, היסטוריה, ארכיטקטורה, נדל“ן ועוד.

 

מהי הולוגרמה ואיפה היא תופסת מקום בחיינו?

הולוגרמה היא בעצם יצירה של תלת מימדית. תפקיד ההולוגרמה הוא להפעיל אצלנו את החושים וליצור עבורנו סוג של חוויה ייחודית ושונה המאפשרת צפייה וגם לעתים מימוש. הולוגרמות מסוגים שונים ניתן לראות על גבי ציוד רפואי במרכזים רפואיים, מרפאות ובתי חולים, על כרטיסים של הופעות ומופעים, כרטיסי אשראי, ספרים, סימניות אותן רוכשים בחנויות ספרים וכלי כתיבה, תוכנות מיוחדות ועוד.  רק בשנים האחרונות החלו לשלב הולוגרמות גם כחלק מתוכנות ומשחקים במציאות מדומה ורבודה.

כיצד מייצרים הולוגרמות?

הולוגרמות מיוצרות באמצעות תהליך ייחודי בו עושים שימוש בטכנולוגיית הלייזר. למעשה מדובר בשני תהליכים מקבילים של שתי קרנות. האחת מאירה את האובייקט אותו הופכים להולוגרמה והשניה את הסרט איתו מצלמים. לאחר תהליך טכנולוגי פיתוחי, מגיעים לזווית מאוד מדוייקת שמייצרת את ההולוגרמה הסופית.  ניתן ליצור כל מיני סוגים של צבעים, מרקמים וצבעים באמצעות טכנולוגיה זו. יש הולוגרמות מסוג 3D – תמונה המייצרת סוג של עומק, הולוגרמה מסוג Kinetic – אלו הן למעשה תמונות קינטיות המשלבות צורות גיאומטריות, תנועות וסיבובים או הולוגרמות מסוג מסוג Multi Channel – תמונות הממוקמות בכמה ערוצים שונים, כאשר בכל ערוץ יש דימויים שמתחלפים בכל צפייה נפרדת.

 

החידושים של השנים הקרובות בתחום ההולוגרמות והמציאות המדומה

הטענות של החברות המובילות בתחום המחשבים ובתחום פיתוחים הייטק מציגות כי עוד כמה שנים בלבד, ניתן יהיה לטעון סוללות של ליתיום באמצעות שימוש באוויר ולהשתמש במכשירים סלולאריים שיקרינו הולוגרמות של קולגות וחברים מכל העולם. אחרי סקר נרחב אותה ביצעה חברת IBM בו תשאלה 3,000 מהנדסים החידוש הכי מרכזי הוא אותן שיחות באמצעות הולוגרמה שיעשו באמצעות סמארטפונים. בשנים הקרובות הולכים לצאת סמארטפונים חדשניים שיאפשרו לשדרג את השיחות שנעשות בווידיאו על ידי הקרנת הולוגרמות של האנשים איתם אנחנו משוחחים בזמן אמת. חברת סוני האגדית מציינת כי בעתיד הלא רחוק יוטעמו טכנולוגיות הולוגרמיות בתוך קונסולות המשחק.

 

לסיכום מדובר בתחום שרק הולך, מתקדם ומתפתח כל הזמן. נראה שהשילוב בין מוחות שעובדים שעות נוספות בחברות הייטק, טכנולוגיות פורצות דרך והרצון לתת מענה לצרכים המשתנה מביא איתו דברים חדשים ואחרים ממה שהיינו רגילים לראות עד כה.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: