מהו יעוץ בנקאי ומתי צריך אותו?

תוכן עניינים

אנשים רבים בטוחים כי הם צריכים לפחד מהבנק, להיזהר ממנו. אבל האמת היא שזה ממש לא ככה והבנק הוא בעצם גוף שאמור לספק לנו מגוון של שירותים. אנחנו הלקוח, אנחנו מחזיקים בכסף ולכן אנחנו צריכים לקבל את השירות הטוב ביותר. יעוץ בנקאי הוא תחום שלם בתוך עולם הבנקאות שנועד לעשות סדר בבלאגן, לאנשים שאין להם מושג בכל מה שקשור להתנהלות מול הבנק מצד אחד ולניהול ההכנסות וההוצאות הפיננסיות שלהם מהצד השני. ברגע שנוצר מצב של חוסר מודעות לגבי האפשרויות השונות שעומדות בפנינו, ברגע שאנחנו לא מודעים לכך שיש לנו את האפשרות להתמקח על התנאים שאנחנו מקבלים על הלוואה או משכנתא, על ריביות הקשורות למסגרת כרטיס האשראי ועל שינויים שאנחנו יכולים לעשות במסגרת החסכונות והכלים הפיננסים שלנו, אז נדרש יעוץ בנקאי.

 

איך זה למעשה עובד?

חשוב לעשות הבחנה ולהבדיל בין יעוץ בנקאי הקשור לכלכלת המשפחה או לניהול אפיקים פיננסיים לבין יעוץ משכנתא למשל. פעמים רבות אנשים חושבים לעצמם, אוקיי, מקסימום אני אקח הלוואה. אבל זו לא מחשבה שהיא נכונה. יש המון דרכים לנהל בצורה נכונה את חשבון הבנק שלנו, לחסוך המון כסף ואפילו למנוע את הצורך בלקיחת הלוואה נוספת. בעיקרון יש לכם שתי אפשרויות, האחת היא לפנות לאיש מקצוע בתחום של ייעוץ פיננסי, כמו מאמן כלכלי המתמחה בכלכלת המשפחה. האפשרות השניה היא לפנות ליועץ דרך חברה מקצועית שמתעסקת בנושא הזה של ייעוץ פיננסי ולהיות מצוות לאיש מקצוע בהתאם לסוג הייעוץ לו אתם זקוקים.

טיפים של זהב בתחום של כלכלת המשפחה

לכולנו יש הוצאות שוטפות ולפעמים הן פשוט חונקות אותנו. כולנו משלמים שכר דירה, הלוואות או משכנתא בכל חודש, כולנו משלמים על ביטוחים, על הוצאות רכב וחניה, כולנו מארחים, לכולנו יש ילדים (לפחות לרובנו), כולנו רוצים לחדש או לשפץ את הבית באופן כזה או אחר וכולנו רוצים להתפנק באיזו חופשה מפנקת, מסעדה טובה או בגד חדש. יחד עם זאת, כדי שלא נמצא את עצמנו אחת לכמה חודשים במינוס שמוביל לבור כלכלי, עלינו ללמוד כיצד להתנהל נכון מבחינה כלכלית ויש לזה חשיבות מאוד גבוהה הן להווה והן לעתיד שאנחנו מייחלים לעצמנו. אז הנה כמה טיפים שיכולים לתת לכם כיוון התחלתי ולעזור לכם בדרך הנכונה לעמוד ברמת איכות חיים בישראל.

  • הימנעו ככל הניתן מלקיחת הלוואות וביצוע תשלומים בכרטיס האשראי – לא קונים מה שאין לנו כסף זמין אליו. דחו מה שאי אפשר לקנות עכשיו ובטח שאל תקחו הלוואה לצורכי מותרות. על שירותים מתמשכים כמו ביטוח למשל, כן ניתן לעשות תשלומים.
  • בכל פעם לפני שאתם מבצעים רכישה תשאלו את עצמכם – האם אני צריך את או רוצה את זה? הכניסו את המוצרים שאתם רוצים לעדיפות נמוכה ואת המוצרים שאתם צריכים לעדיפות גבוהה.
  • היזהרו מנישות וטרנדים – אנחנו חיים בעולם שבו שיווק ופרסום גורמים לנו לא פעם לבצע קניות פזיזות. זה קורה הרבה פעמים שאנחנו מתחילים להתעניין בתחום מסוים חדש או תחביב. למשל, אם התחלתם ספורט מסוים כמו יוגה או גלישה, זה לא אומר שאתם ישר צריכים לבצע רכישות אימפולסיביות של המותגים הכי יקרים. זה קורה גם לפני שנולד תינוק חדש ואז אנחנו רוצים לקנות בשבילו את כל הדברים הכי יקרים והכי טובים. זה לאו דווקא נכון לא לכם ולא לתינוק.

אז קחו אוויר, תנסו לחשוב איך אתם יכולים להתנהל נכון יותר מבחינה כלכלית ואם ניתן, כנסו לתכנית ייעוץ כלכלי.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: