תביעת רשלנות רפואית – איפה מתחילים ומה צריך לדעת? 

תוכן עניינים

תביעת רשלנות רפואית נועדה עבור אלו שנגרם להם נזק חמור ממוסד רפואי שטיפל בהם, כך שיקבלו את הפיצויים שמגיעים להם. אולם, על מנת לבצע את התהליך נכון, עליכם להיעזר בשירותיו של עורך דין רשלנות רפואית שכן, רק בהינתן ייעוץ משפטי מצד מומחה בתחום תוכלו למקסם את סיכויי ההצלחה שלכם בתהליך שבמסגרתו תשאפו לקבל את כל הזכויות והפיצויים שמגיעים לכם. אז איך בוחרים נכון עורך דין שיסייע לכם בעת תביעת רשלנות רפואית, מה הקשר לתאונות עבודה ומה עליכם לדעת לפני כן? בכתבה זו החלטנו לעשות לכם סדר בכל הבלאגן ולהסביר לכם כל מה שתצטרכו לדעת בנושא זה. 

 

מתי צריך עורך דין רשלנות רפואית?

בדיוק כמו עורך דין אובדן כושר עבודה, גם במסגרת תביעת רשלנות רפואית תצטרכו את שירותיו של עורך דין מקצועי בעל ניסיון מוכח ומעמיק. בעוד כי לרוב אנחנו סומכים על הצוות הרפואי שמטפל בנו במאת האחוזים, עדיין קיים סיכוי לא קטן של סיבוכים או טיפול רפואי לקוי שעלולים לגרום לנו נזק ממשי שיכול להסתכם בנכות. מטופלים שהגיעו עד למצב של אובדן כושר עבודה וחוו נזק חמור מאוד כתוצאה ישירה מרשלנות וחוסר מקצועיות של המטפל הרפואי בהחלט יוכלו להיעזר בשירותיו של עורך דין רשלנות רפואית על מנת להגיש תביעה ולקבל פיצוי כספי על הנזק שנגרם להם, ללא תלות בגורם שאחראי – ניתן להגיש תביעה בין אם מדובר על רופא, אחות, טכנאי רנטגן, רוקח או אפילו איש מעבדה. 

 

 

לפני שתשכרו את שירותיו של עורך דין – חשוב לדעת

לפני שאתם מחפשים באינטרנט אחר הבחירה הטובה ביותר באזור מגוריכם של עורך דין שיסייע לכם בעת תהליך התביעה, חשוב מאוד שתדעו כי רובן המכריע של התביעות בנושאי רפואית אינן מגיעות לפסק דין או אפילו לשלבי דיון בבית המשפט, אלא מסתיימות בהסכם פשרה מאחר והחברות המבטחות ישאפו בדרך כלל לסיים את התהליך מהר ככל הניתן. אולם, פנייה לבית המשפט באשר לתביעה מסוג זה תלויה בסכום התביעה. למעשה, בתביעה שסכומה מגיע עד 2.5 מיליון שקלים מטפל בית משפט השלום, כאשר כל תביעה שעוברת את הסכום המדובר תהיה תחת אחריותו של בית המשפט המחוזי. 

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: