מחלות רשתית העין – משלבים מזרח ומערב

תוכן עניינים

לרשתית העין תפקיד מרכזי וחיוני בראייה. היא ה"רכיב" בעין, אשר ממיר את המידע הוויזואלי שמגיע אליה (בצורת אור) לאותות עצביים. באופן מעניין, הרשתית אף נוטלת חלק ראשוני בעיבוד המידע הזה, באופן שנועד לסייע למוח לפרש אותו. כך שפגיעה בה תהיה בעלת השלכות חמורות למדי. ואכן, מחלות שונות שפוגעות ברשתית, עלולות לפגוע בראייה בדרגות חומרה שונות ואף להוביל לעיוורון מלא.

 

ברפואה המערבית מודרנית

מחלות רשתית העין רבות והן כוללות בין השאר את מחלת ניוון הרשתית (Macular Degeneration או ניוון מקולרי), היפרדות וקרע ברשתית (חור ברשתית), חסימת וריד הרשתית (CRVO/BRVO), רטיניטיס פיגמנטוזה, רטינופתיה סוכרתית, בצקת ברשתית, רטינופתיה סוכרתית וממברנה בעין.

הרפואה המערבית מטפלת במצבים אלה, באמצעים האופייניים לה. זה מתחיל באבחון בשיטות מערביות מודרניות, דוגמת בדיקת קרקעית העין. בדיקה זו, מאפשרת לזהות פגיעות מסוגים שונים בכלי הדם של הרשתית. בהמשך, בהתאם למצב, עשויים להשתמש במגוון גישות טיפול או שילובים שלהם. זאת, כולל שימוש בתרופות, מתן זריקות, שימוש בלייזר ואף ביצוע ניתוחי עיניים.

 

הרפואה הסינית משלימה את התמונה

מאחר שהעיניים הם איבר חשוב כל כך בגוף האנושי, אין פלא כי הוא זכה וזוכה לתשומת לב רבה מאוד, בשיטות הרפואה באשר הן. כאשר קולטים את היקף הניסיון שנצבר במסגרת הרפואה הסינית, ברור שחייב להיות שם הרבה ידע שימושי גם בנושא העיניים. ואכן – זה הוא תחום התמחות מיוחד ברפואה הסינית והוא משמש בסין לצד טכניקות רפואת עיניים מערביות. במערב ובישראל ספציפית, המודעות לכך עדיין נמוכה יחסית. זה הוא "אוצר" של ידע וניסיון, שחבל שלא להוסיף ל"ארגז הכלים" של הטיפול במחלות עיניים. מה גם, שאלה מחלות אשר משפיעות באופן משמעותי כל כך על איכות החיים.

חשוב ומעניין לדעת

הרפואה הסינית היא עולם רחב מאוד בפני עצמו, אשר מעמיד לרשות הרופא מגוון רחב של כלים מעשיים. הבולטים ביותר מביניהם, הם הדיקור (אקופונקטורה), צמחי המרפא והמלצות התזונה, תרגול גופני מיוחד (צ'יקונג), טיפול במגע (טווינה), "מוקסה" וכוסות רוח. ברפואה הסינית יש גם התמחויות משנה שונות. אלה כמה עובדות מעניינות שכדאי לדעת, אם אתם מתעניינים ברפואה סינית בהקשר מחלות העיניים ובכלל:

נקודות המפתח – ישנו אוסף נקודות דיקור מיוחדות, עבור טיפול במחלות עיניים. מומחי דיקור "רגילים" לא לומדים אותן, אלא רק מי שמתמחה בעיניים.

לא כואב – דיקור סיני איננו כואב. כאשר מדובר בדיקור עבור מחלות רשתית העין, נקודות הדיקור הן לא בעין עצמה ואפילו לא בקרבתה.

מהסימפטומים ועד למקור – לרפואה הסינית יש מענה עבור כל הסימפטומים האופייניים של מחלות הרשתית. כמו כן, היא משתדלת לזהות את הסיבה המקורית למחלה ולטפל גם בה, כאמצעי מניעה.

שיפור זרימת הדם – אחד האפקטים המועילים של הטיפול ברפואה סינית במחלות רשתית, הוא שיפור זרימת הדם ברשתית. בכלל, הגישה היא גישה של "לעזור לגוף לרפא את עצמו".

בראיה הוליסטית – הרפואה הסינית מסתכלת על הדברים באופן הוליסטי, בעוד שהרפואה המערבית נוטה יותר להתמקד באיבר שבו מדובר. כלומר, הרפואה הסינית תטפל במחלת רשתית העין, בין השאר באמצעות חיזוק כללי של בריאות הגוף.

בגישות משלימות – שתי גישות הרפואה (המערבית וזו של המזרח), משלימות זו את זו היטב.

בדיקת קרקעית העין למשל, עשויה להתבצע גם ביוזמת רופא מהרפואה הסינית. בדומה לכך, ניתן להיעזר בבדיקות עיניים שעושה הרופא (המערבי) המטפל, בכדי להעריך מידת הצלחת טיפול, של מומחה לרפואת עיניים בשיטה הסינית.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: