סובלים מהתעסקות אובססיבית במוות? זה עבורכם 

תוכן עניינים

"הדבר היחיד הבטוח בחיים הוא המוות", נהוג לומר, וכולנו מודעים לכך. אלא שבינינו ישנם אנשים אשר התעסקות אובססיבית במוות פוגעת אנושות במרקם החיים שלהם, כחלק מהפרעת אובססיה. אם גם עבורכם מוות הוא הרבה יותר מנקודת הקצה של החיים, הוא מעסיק אתכם באופן יום יומי ומפריע לכם להתנהלות החיים, כדאי מאוד שתקראו את השורות הבאות שלפניכם.

 

מתי התעסקות אובססיבית במוות הופכת למסוכנת?

מרבית האנשים עוסקים במוות ברמה כלשהי. הנושא עולה בשיחות חדשות לבקרים, בכתבות או תחקירים בטלוויזיה ובאינטרנט, והמחשבה על העניין צפה פה ושם. אבל כאשר מחשבות טורדניות על מוות הופכות לחלק בלתי נפרד מהשגרה, כאן כבר מדובר על אובססיה הדורשת טיפול מקצועי מיידי. ישנם מספר סימני אזהרה לכך:

  • תדירות המחשבות – הן מופיעות באופן יום-יומי, לרוב עשרות פעמים ביום.
  • השפעה על מצב הרוח – המחשבות אינן באות וחולפות מבלי להותיר חותם. הן פוגעות בשמחת החיים ובמצב רוח, מולידות מצבי כעס חוזרים ונשנים ולא נותנות מנוח.
  • השפעה על התפקוד – כפועל יוצא, גם התפקוד נפגע. העבודה פחות אפקטיבית ומרובת טעויות, הציונים בלימודים יורדים וגם היכולת והרצון לקשרים חברתיים (לרבות זוגיים) פוחתים משמעותית. תפקודים נוספים שעלולים להיפגע: התפקוד המיני, איכות השינה ועוד.
  • יצירת חרדות נוספות – מעבר לחרדה עצמה שהמחשבות יוצרות (החרדה למות), ישנן חרדות נלוות כמו להיפגע, להפוך לחולים או נזקקים, דבר שמשפיע לעיתים קרובות באופן אקוטי על פעולות היום (הימנעות מללכת לים או לבריכה מחשש לטביעה, חציית כביש רק כשאין ברירה בשל הפחד להידרס, הימנעות משימוש במעלית מחשש שתקרוס וכו').

אופן הטיפול הרצוי למחשבות אובססיביות במוות

מחשבות טורדניות על מוות הן לא משהו שכדאי לטאטא מתחת לשטיח ולקוות שיחלפו מעצמן. הסיבה לכך כפולה: ראשית, לרוב זה לא יקרה, הן לא יחלפו לבד. ושנית, גם אם כן, עד שזה יקרה, הנזק שייגרם עלול להיות בלתי הפיך. אז מה עושים? קודם כל, לוקחים נשימה עמוקה ואומרים לעצמכם בקול רם מול המראה "אפשר להפסיק את המחשבות! השינוי אפשרי! החיים יכולים לחזור להיות טובים!", כי השלב הראשון בדרך להחלמה (ואחרי ההכרה), הוא האמונה!

 

לאחר מכן יש לקבל את ההחלטה הנכונה, באם קיים עיסוק אובססיבי במוות – קבלת טיפול פסיכולוגי מקצועי. אין זו החלטה פשוטה (סטריאוטיפים, עניין כלכלי וסיבות/תירוצים נוספים), אבל היא כל כך חשובה ונכונה. תהליך פסיכולוגי נכון, מדורג, אמפתי ומקצועי צפוי להוביל לשינוי, כזה שיישאר איתכם באופן קבוע גם בתום השלב הטיפולי ויחזיר לכם את שלוות ושמחת החיים.

 

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: