דימוי גוף נמוך בגיל ההתבגרות – מה זה אומר ואיך אפשר לטפל?

תוכן עניינים

בכדי להבין מה זה דימוי גוף נמוך, חשוב להבין כי בגיל ההתבגרות הגוף עובר המון שינויים בזמן קצר יחסית. תוך שנים ספורות, הגוף של ילד משתנה לחלוטין לגוף של מבוגר. מסיבה זו וסיבות רבות נוספות כמו שינויים הורמונליים, מתבגרים עסוקים בגיל ההתבגרות במידה ניכרת בדימוי הגוף שלהם. דימוי גוף הוא מה שאנחנו חושבים ומרגישים על גופנו. מפה אפשר להסיק כי העניין בא לידי ביטוי במחשבות ורגשות שליליים על גופנו. ברצון לשנות את מה שלא בטוח ניתן וגם את מה שכן. לעומת זאת, דימוי גוף בריא משמעותו לשמוח ולהיות מסופקים מהגוף הפיזי שלנו, להרגיש בו בנוח ולקבל את המראה שלנו כפי שהוא.

 

מה הבעיה עם דימוי גוף שלילי?

קודם כל, לא תמיד קיים קשר בין מה שהמתבגר או המתבגרת חושבים ומרגישים כלפי הגוף שלהם לבין המציאות. רבים שואלים האם הדימוי בהכרח מעיד על חוסר ביטחון עצמי? לאו דווקא אבל בהחלט נער או אדם שחווים דימוי גוף שלילי, ירגישו חוסר ביטחון בגופם. אותו מתבגר יכול לחוש ביטחון מלא בדברים אחרים שלאו דווקא קשורים לגופו הפיזי. מתבגרים בכל מיני גילאים וגם מבוגרים יותר נוטים להשוות את הגוף שלהם לגופם של אחרים, לסביבה הקרובה שלהם, לבני משפחתם ולחבריהם, אבל לא רק. יש כאלה שגם ישוו עצמם למודלים פרסומיים, נורמות חברתיות כמו שחקנים ודוגמנים, למה שהם פוגשים בתוכן פורנוגרפי.

 

מתי יש נטייה לדימוי נמוך?

ובכן, ילדים שההתבגרות המינית שלהם ומראה גופם משתנה בקצב חריג מהממוצע למשל מוקדם או מאוחר יותר, עלולים לחוש תסכול רב ולפתח דימוי גוף נמוך. גם ילדים הסובלים מקומה נמוכה, משקל עודף או מגבלה גופנית, עלולים גם כן לחוש תחושה של תסכול ואף לא פעם לנסות ולשנות את מראה הגוף שלהם.

כיצד והאם ניתן לעודד דימוי גוף חיובי?

ראשית כל, חשוב שכל בני המשפחה ידעו שאין להציק ולהקניט אף אחד בגלל מראה הגוף שלו. להצקה עשויה להיות השפעה שלילית על הנער והיא עלולה לגרום לילדים להתנהג בצורה בריונית לחברים בבית הספר. הצקות בנוגע למשקל כולל הפצה של שמועות, בריונות ברשת ואפילו שיתוף של תמונות שאינן מחמיאות, גם כן בעלות השפעה שלילית.

 

התייעצו עם מומחה והוו לילדים שלכם דוגמא אישית

במידה ואתם חשים דאגה בנוגע לאופן שבו ילדכם מרגיש בנוגע לגוף שלו, מומלץ שתדברו עם רופא הילדים או איש מקצוע אחר. כהורים, חשוב מאוד לשמש עבור ילדכם דוגמא לדימוי גוף חיובי. אם תראו לילדים שלכם שאתם מתייחסים לגוף שלכם באופן חיובי, גם להם יהיה קל יותר להתייחס לגוף שלהם באותו צורה. נסו לדבר עם המתבגרים על המסרים שמועברים במדיה וברשתות החברתיות על מראה גוף אידיאלי.

 

נסו להסביר להם מדוע מראה גוף כזה אינו אפשרי בחיים האמיתיים, הסבירו להם על תוכנות עריכה כמו פוטושופ, על איפור, צילומים, תזונה לקויה של דוגמניות וכדומה.  בנוסף, הדגישו את החשיבות של תכונות אצל ילדיכם וחבריהם, שאינן קשורות כלל למראה החיצוני שלהם. העניקו להם תחושת ביטחון בעצמם. עיסוק אובססיבי באיך שאתם נראים, יגרום גם להם לעשות בדיוק את אותו הדבר ולכן היו מודעים גם לעצמכם ולדברים שאתם חושפים בפניהם. זכרו! ילדים חכמים, לעתים יותר ממה שאנחנו חושבים, הם חדים, סקרנים ושמים לב לכל פרט ופרט. דימוי גוף חיובי חשוב גם לבניית ביטחון עצמי, הצלחה במערכות יחסית עתידיות ועוד.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: