לא מצליחים לישון? נסו טיפול טבעי בנדודי שינה

תוכן עניינים

אחת התלונות הנפוצות קשורה לנדודי שינה. כשהשינה שלנו איננה איכותית, לא רציפה, לא מספיקה, אנחנו לא מתפקדים כמו שצריך בבוקר, חסרי אנרגיה, עצבניים וכמובן עייפים מאוד. לשינה מגוון תפקידים פיזיולוגיים וביולוגיים חשובים. אין ספק כי היא משפיעה על איכות החיים שלנו.
הרפואה הסינית מציעה מגוון פתרונות: טיפול טבעי בנדודי שינה, ללא כדורים וללא תופעות לוואי.

שינה איכותית לעומת לקויה, וטיפול טבעי בנדודי שינה

שינה איכותית היא שינה ששרתה עלינו באופן מהיר, ללא הפרעות, סיוטים, התעוררויות חוזרות או תזוזות. שינה איכותית מתקיימת בין השעות 10:00 ל- 5:00. על פי רפואה סינית, אלו הן השעות שבהן הכבד פועל, מתנקה ומתחדש. בזמן השינה, חלקים מהתודעה שלנו, שפעלו לאורך כל היום, נטענים באנרגיה מחודשת – פיזית ומנטלית.

הסיבות לנדודי שינה רבות. ייתכן והן קשורות להרגלי האכילה שלנו, מצבים של מתח וסערה, חוסר איזון באיברים מסוימים המשפיעים על תפקוד הלב והכבד. כל זאת, לצד מצבים בחיים שלנו המשפיעים על השינה כמו מתח, גיל המעבר, הריון לידה ועוד.

ברפואה הסינית, ישנו טיפול בנדודי שינה. טיפול זה כולל כמה שלבים. לאחר תהליך אבחוני שעוזר להבין את הסיבות להפרעות בשינה, מתחילים לרוב טיפולי דיקור המסייעים באיזון, הרגעה וויסות של איברים שיצאו מאיזון. בנוסף, חלק מהמטפלים משלבים גם טיפולי מגע כמו טווינא, תרגילים, שילוב של צמחים מרגיעים, כמו קמומיל.

טיפול טבעי בנדודי שינה

5 טיפים לשינה טובה

  • הימנעו ממסכים כשעה וחצי לפני השינה.
  • הקפידו על סביבת שינה חשוכה ונעימה ללא גירויים.
  • הימנעו מפעילות ספורטיבית שעתיים לפני השינה לפחות.
  • נסו ללכת לישון מוקדם ולקום מוקדם יותר.
  • אכלו את הארוחה האחרונה כשעתיים עד שלוש שעות לפני השינה.

נוסף על כל אלו, ייתכן וכדאי לנסות לשלב את הטיפול עם צמחי מרפא לחרדה. צמחים אלו מיועדים להרגעה. לכן, הם עשויים לסייע לשינה טובה יותר.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: