יועץ סביבתי – כל מה שצריך לדעת

תוכן עניינים

הצורך בפנייה לשירותיו של יועץ סביבתי נוטים להשתנות בין פרויקט אחד לאחר, אך הצורך העיקרי עולה כאשר מדובר על הקמת מרכזים מסחריים, אתרי חקלאות, מפעלים תעשייתיים וכיוצא בכך. למעשה, זה לא באמת משנה מהו הפרויקט שעבורו תצטרכו לפנות לשירותיו של יועץ סביבתי שכן, לכאן או לכאן, עליכם לדעת כיצד לבצע את הבחירה הנכונה, ולהבין בדיוק מהם התפקידים השונים שעליהם אחראי היועץ. על כן, במטרה לעשות לכם קצת סדר בנושא, החלטנו לרכז עבורכם למאמר הבא מספר דגשים חשובים שכדאי לכם להכיר בנושא.

 

כמה זה יעלה לכם יועץ סביבתי?

 

רגע לפני שאתם ממהרים לחפש אחר שירותיו של יועץ סביבתי, הרי שעליכם להבין בראש ובראשונה כיצד עובד התמחור של ענף הייעוץ הסביבתי. למעשה, במרבית המקרים יהיה מדובר על ייעוץ שעלותו תנוע בין מספר אלפי שקלים, בעוד כי בחלקים מהמקרים הייעוץ אף עשוי לעלות עשרות אלפי שקלים, בהתאם למספר פרמטרים שונים כמו היקף הפרויקט, סוג הפרויקט, הניסיון של היועץ, שיטת התמחור שלו וכיוצא בכך. יחד עם האמור, ראוי לציין כי ישנם לא מעט היבטים נוספים הקשורים לפרויקט שלכם, שעשויים גם הם להשפיע על עלויות השירות בצורה ישירה, בין אם מדובר על נזקים סביבתיים, רעלים ועוד, ועל כל אחד מהגורמים הללו מומלץ לתת את הדעת לפני שפונים לשירותיו של יועץ סביבתי שיסייע לכם. 

 

 

איך זה בעצם עובד?

 

אז לאחר שקיבלתם תקן בנייה ירוקה לצד כל התוכניות האדריכליות, ואספתם את כל המידע הרלוונטי מהיועצים השונים אליהם פניתם במסגרת ביצוע הפרויקט שלכם, נכנס היועץ הסביבתי לתמונה, והוא למעשה איש המקצוע שיפיק עבורכם דוח מפורט שכולל בתוכו את כל ההיבטים הרלוונטיים הסובבים סביב הנושא הסביבתי במסגרת הפרויקט שלכם. אותו דו"ח נשלח אל אגף איכות הסביבה מטעם הרשות המקומית, והוא כולל בתוכו בין היתר מידע בנוגע למיקום המבנה, אופן העבודה במבנה, חומרי הגלם בהם מתבצע שימוש במסגרת הפרויקט, קרבתו של המבנה לאזורי צמחייה וכן גם כמויות החומרים שתצטרכו לאחסן וסוגיהם השונים. 

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: