איך לעבור בשלום גירושים עם ילדים?

תוכן עניינים

אתם נמצאים באחת התקופות הכי קשות בחיים שלכם, אם לא הקשה מכולן. גירושים הם לא דבר שאף אחד רוצה להגיע אליו אבל לצערנו, הסטטיסטיקה מראה אחרת. כולנו מבינים כי יש הבדל מאוד מהותי בין תהליכי גירושים בין בני זוג שאין להם ילדים לבין משפחות בהם מעורבים ילדים בתמונה. יש המון דברים שמשפיעים על האם הגירושים יעברו כמה שיותר בצורה חלקה או לא כמו מה מצב הקשר שלכם, מה הסיבות שהובילו אתכם לקבל את ההחלטה, בני כמה הילדים, מה קורה עם הרכוש שלכם ועוד. הפעם בחרנו לדבר דווקא על אלה שאין להם מצד אחד שום say בהחלטה הגורלית הזו, אבל היא בהחלט עומדת להשפיע ולשנות את חייהם בתכלית. אז איך לעבור בשלום גירושים עם ילדים?

 

אל תערבו אותם במריבות, חיכוכים וסכסוכים

לצערנו מנתונים עולה כי אחרי תקופה קשה של גירושים מכוערים, בני נוער רבים נכנסים לקטגוריה של נוער בסיכון. זה קורה מכל מיני סיבות. כדי שזה לא יקרה, עליכם לשמש לילדים שלכם דוגמא אישית וזאת למרות התקופה הקשה שאתם עוברים. אתם המודל שלהם. אתם החום והאהבה שלהם. אתם הביטחון שלהם וזה לא משנה אם אתם ביחד או בחרתם להיפרד. לכן, כשאתם לא מסכימים על משהו, שאתם עדיין נמצאים בתהליכים של פרידה ויש הרבה ויכוחים שעולים על הפרק, אל תעשו את זה לידם ואל תחייבו אותם לבחור צד ולגרום להם ל“אהוב“ רק אחד מכם ו“לשנוא את השני“. תעשו את השיחות שלכם במקום ניטרלי.

 

נסו גישור במקום בתי משפט

ברגע שתצליחו לוותר על האגו, החיים שלכם יהפכו הרבה יותר קלים גם לכם ובעיקר בשביל טובת הילדים. אל תשכחו שהם חלק בלתי נפרד מהתמונה הזו וככל שהדברים יסתיימו על צד טוב יותר, כולם יצאו מורווחים. לכן, לפני שאתם פונים לעורך דין, נסו תהליך גישור שהוא הרבה פחות מכאיב, הרבה פחות יקר והרבה פחות ארוך. תוכלו לסכם את הדברים מול מגשר ולפתור את הכל בצורה נעימה ונחמדה, למרות הקושי.

דברו עם הילדים שלכם בגובה העיניים

במידה והילדים שלכם גדולים ולא תינוקות, כלומר הם כבר מבינים שיחה של מבוגרים, שבו איתם ביחד במקום בו הם מרגישים טוב, עדיף בבית ותהיו שקופים איתם. תסבירו להם שאתם כבר לא מסתדרים, שלקחתם החלטה ואתם רוצים להיפרד. תדברו איתם על כל המשמעויות של הדבר הזה ומה הוא אומר בין אם זה שיהיו להם שני בתים ובין אם כל דבר אחר שישפיע על התהליך ועליהם.

 

קבלו אותם כל רגש לגיטימי

ככל הנראה שתחוו כל מיני תגובות, בעיקר אם יש לכם יותר מילד אחד. יכול להיות שאחד התפרץ מזעם ויכעס עליכם מאוד, אולי האחר דווקא יפרוץ בבכי, האחר ירצה להסתגר בחדר, בקיצור כל אחד מגיב אחרת לסיטואציות כאלה. התפקיד שלכם כעת הוא להזדהות איתם ולאפשר להם להרגיש כל מה שהם מרגישים. להכיל אותם ולטפל ברגישות בכל בעיות התנהגות בקרב ילדים שמתעוררות.

 

ייעוץ והדרכה

ממש כמו שאף אחד לא לימד או הדריך אותנו איך להיות הורים, אף אחד גם לא לימד או הדריך אותנו איך להיות זוג שעובר תהליך גירושים. גם אם חוויתם בעצמכם חוויה דומה כזו בילדות שלכם, עדיין אין לכם את הידע, בטח שלא את הכלים להתמודד. לכן, זה הזמן לעצור, לברר עם אנשים שאתם מכירים על יועץ מקצועי ולסייע לילדים שלכם וגם לעצמכם בתקופה הלא פשוטה הזו.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: