המדריך לסלט צבעוני ובריא במיוחד

תוכן עניינים

כמעט כל מי שיש לו מעט מודעות לגבי הבריאות שלו, הן הפיזית והן הנפשית מנסה עד כמה שאפשר להעשיר את התפריט שלו בירקות ופירות. אלו ידועים בתור עשירים ברכיבים חשובים וחיוניים לבריאותנו ביניהם ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון, סיבים תזונתיים ועוד. יחד עם זאת, זה קצת משעמם לאכול בכל יום עגבניה ומלפפון ליד החביתה, לכן בחרנו להעניק לכם כמה טיפים מעולים שיאפשרו לכם להנות מסלטים איכותיים, בריאים, עשירים ברכיבים תזונתיים חיוניים ולא פחות חשוב – טעימים! קבלו את המדריך לסלט צבעוני ובריא במיוחד

 

טיפ מספר 1 – תקלו על עצמכם!

ככל שיהיה לכם יותר קל להכין את הסלטים שלכם, ככה הסיכוי שתאכלו אותם עולה. לכן, שווה להשקיע במשלוח של פירות וירקות עד הבית. לכל ירק ולכל פרי יש את הרכיבים החיוניים המאפיינים אותו ולכן ככל שהסל שלכם יהיה יותר צבעוני, כך זה יטיב עם הגוף שלכם! אז נסו לשלב בהזמנה את כל הצבעים כדי שתוכלו לקבל ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון מכל הסוגים. לעגבניה למשל יש את הליקופן שנחשב לנוגד חמצון עוצמתי, לתרד את הברזל, לכתומים כמו גזר, דלעת ובטטה את ויטמין מסוג A. אל תוותרו על שום צבע, הכל אפשר לשלב.

 

טיפ מספר 2 – שלבו ירקות חמים בתוך הסלט

במקום להכין בכל פעם סלט קצוץ מכמות מוגבלת של ירקות, הכניסו לתנור פעמיים בשבוע ירקות שפרסתם עם קצת שמן זית, מלח ופלפל. תוכלו לשלב את כל סוגי הירקות: חצילים, עגבניות, בטטה, גזר, תפוחי אדמה, סלקים, קישואים והרשימה עוד ארוכה. לאחר מכן שטפו קצת עלים ירוקים, חסה, רוקט והוסיפו כמה מירקות האנטיפסטי. תבלו במעט פרמזן, בלסמי ועשבי תיבול ויש לכם סלט מהסרטים.

 

טיפ מספר 3 – מעט מתקתקות טבעית

למי מכם שאוהב לשלב בסלט שלו מתיקות, פירות זו דרך מופלאה לעשות את זה. תוכלו לבחור בסלט עלים צעירים עם גבינה חריפה כמו רוקפור למשל או גבינה אחרת שאתם אוהבים, אפשר גם עם פחות אחוזי שומן וביחד עם תאנים, תפוחים או ענבים, זה יהיה סלט פשוט מושלם. עוד מתכון מעולה הוא סלט קינואה עם פרי שאתם אוהבים כמו תפוז בחורף או תותים ובקיץ אפשר להמיר את זה בתפוח ירוק או אפילו אננס. מבשלים את הקינואה בנפרד לפי הוראות ההכנה עם מעט תבלינים שאתם אוהבים, שוטפים עלים לפי הטעם, מוסיפים את הקינואה, הפרי ואם רוצים גם מלפפון ירוק והנה לכם סלט גם טעים וגם עשיר בקינואה שנחשבת לדגן בריא ומלא בחלבון! תוכלו גם להכין סלט קייצי עם קוביות של אבטיח, עלי רוקט וגבינה פטה. זה פשוט מעדן!

טיפ מספר 4 – חלבונים בתוך הסלט זה פשוט מעולה!

בנוסף לפירות וירקות שמאוד חשוב לשלב בתפריט, גם לחלבונים יש תפקיד חשוב! הם בונים את העצמות שלנו, תורמים לתהליכי התאוששות טבעיים של הגוף ומשתתפים באינספור תהליכים פיזיולוגיים וביוכימיים בגוף. בלי חלבון הגוף לא יכול להיבנות. אז כל מה שאתם צריכים לעשות בשביל להנות מארוחה עשירה בחלבון וירקות הוא להוסיף לסלטים שאתם אוהבים חלבון. טופו, חזה עוף נטול שומן עם שמן זית או אפילו מאודה, דג סלמון מפורק בתוך הסלט או כל דג אחר שאתם אוהבים, פרוסות של סינטה ואפילו טונה או ביצה קשה ישדרגו לכם את הסלט פלאים.

 

טיפ אחרון – סופר פוד, אגוזים ומה שביניהם

שלבו בסלטים שלכם מזונות סופר פוד הנחשבים לסופר בריאים ומעוררי אנרגיה בתחום רפואה סינית, ביניהם תותי ג‘וג'י ברי, גרעיני צ‘יה, שבבים של קקאו או אפילו כף של אבקת ספירולינה.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: