מהו ניתוח קטרקט ובאילו מקרים צריך לעבור אותו?

תוכן עניינים

ניתוח קטרקט המכונה בשפה המקצועית פאקואמולסיפיקציה נחשב לתהליך כירורגי יחסית פשוט וקצר במהלכו הרופא המנתח מחליף את העדשה הפגועה בעדשה חדשה. הניתוח מתחיל באמצעות ביצוע חתך בגודל של 2 מ“מ דרכו מחדיר המנתח מכשיר שתפקידו לרסק ולשאוב את הרסיסים של עדשת העין הפגועה. בשלב הבא של הניתוח יכניס המנתח עדשה מלאכותית מסוג רגיל או פרימיום.

 

מדוע מדובר בניתוח כל כך פופולארי?

ניתוח קטרקט נעשה בעקבות מחלה השייכת לקבוצת מחלות רשתית העין. בעין שלנו יש שני מקטעים. האחד אחורי שאחראי על תהליכים עצביים ועיבוד מידע ואותות. השני קדמי והוא מכיל את האיברים בעלי התפקידים האופטיים. במצב של קטרקט, העדשה הופכת עכורה ולכן צריך להחליף אותה בעדשה אחרת, תקינה. הניתוח מתבצע בתוך העין ובאמצעותו ניתן לחדור לקרנית, לקשתית ולאישון – תהליך שיכול להתבצע אך ורק בניתוח כירורגי. במצבים כאלה ניתוח הוא הפתרון היחיד.

מידע חשוב שכדאי להכיר בהקשר של ניתוח קטרקט

  • אלפי ניתוחים כאלה נעשים בשנה והתהליך מוגדר כפשוט ובכל זאת מדובר בתהליך כירורגי.
  • הניתוח נעשה באמצעות מכשיר לייזר מאוד מתקדם, מה שמסייע למנתח לבצע את התהליך מהר ומדוייק.
  • ההחלמה היא קצרה ואיננה מלווה בכאבים חזקים.
  • הניתוח כולל 4 שלבים עיקריים: חתך קטן באמצעות לייזר, ריסוק העדשה החולה באמצעות לייזר ושאיבתה החוצה, החדרה של עדשה מלאכותית תקינה ומיקומה מחדש.

 

מתי מומלץ לבצע את הניתוח?

לרוב מי שמחליט על מועד הניתוח הוא המטופל, אך כל רופא מומחה ימליץ שלא לחכות עד שהקטרקט מבשיל. לרוב מה שגורם להחלטה לבצע את הניתוח הוא האם הבעיה מפריע לתפקוד תקין של הראייה והאם אותו תפקוד ישתפר כתוצאה ממעבר הניתוח. מטופלים רבים אינם מודעים לכך שהניתוח ישפר את הראייה שלהם ואת איכות חייהם.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את: